pony- of paardRijden voor mensen met een beperking

Wapperende manen, een sterke rug en vier stevige benen zijn in staat om iemand met een beperking een geheel nieuwe wereld binnen te dragen! Paardrijden bij Bergemo betekent: loskomen van de handicap, tijdelijk bevrijd zijn van rolstoel of krukken en op deze manier het vergroten van het levensgeluk! Ook het sociale aspect van de paardensport is zeer belangrijk. Niet alleen ruiter en pony of paard worden goede vrienden, maar ook begeleiders delen daarin mee. Deze vriendschappen helpen diegene met een beperking over vele drempels in zijn ontwikkeling. 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

Dagbesteding in samenwerking met Dienstverlening Cuijk

Op dindag en vrijdag ontvangen wij een groep jongeren vanuit dienstverlening Cuijk. Deze hard werkende jongeren komen wekelijks bij ons op verschillende klusjes rondom de paarden te doen. Samen met vaste begeleiding van de organisatie bespreken we iedere week wie welke klusjes gaat doen. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar wat de assistentes kunnen. Na een ochtend hard werken is er ook tijd voor iets leuks! Namelijk een uurtje paardrijden. Ook dit geheel delen wij in op niveau van ruiter.  

Aan het einde van de dag gaat iedereen met een voldaan en tevreden gevoel naar huis. 

Vakantie voor mensen met een beperking!

"Een plek die voelt als thuiskomen!"


Plezier maken staat centraal tijdens het ruiterkamp bij Bergemo! Heerlijk door de bossen rijden, meehelpen in de dagelijkse verzorging van de pony’s en paarden, gezellig om het kampvuur zitten en natuurlijk een tocht met paard en wagen maken. Tijdens het ruiterkamp is er ervaren personeel van Bergemo aanwezig. Al jarenlang heeft Bergemo ervaring in het organiseren en begeleiden van ruiterkampen voor ruiters met een lichte beperking. Klik hier voor meer informatie.