Leren pony- of paardrijden

Pony- en paardrijlessen op alle niveaus en van jong tot oud!


De minilessen: ponyrijden al vanaf 4 jaar

Kinderen van 4 tot 6 jaar beginnen met de minilessen! In een klein groepje kunnen de allerjongste ponyliefhebbers op een leuke manier kennis maken met hun lievelingsdier. In deze les worden de ruitertjes door gediplomeerde instructrices begeleid. Daarnaast zijn er een aantal jeugdige, ervaren ruiters aanwezig ter ondersteuning. In deze les komt met name de omgang en de verzorging van de pony's aan bod. Natuurlijk bestijgen de ruitertjes ook de pony's, maar worden nog wel vast gehouden.

De minilessen duren 45 minuten.
Het miniles pakket bestaat uit 10 lessen van €10,- per les. 


De introductieles: ponyrijden vanaf 7 jaar

Introductieles

Ben jij 7 jaar of ouder? Dan kun je onze introductielessen van 30 minuten volgen. Hier leer je nóg meer over ponyrijden! In privé-verband (max. 3 deelnemers) zullen de eerste stappen van het ponyrijden worden geleerd. Na vijf introductielessen kun je in overleg overstappen naar een doorstroomles. De introductielessen kunnen op bijna iedere doordeweekse dag ingepland worden.

Een introductieles kost €17,50. 


De doorstroomles 

De doorstroomles is een les voor kinderen die al een aantal lessen hebben gehad en zich al redelijk vertrouwd voelen op de pony. In de doorstroomles leer je stappen, draven, galopperen en je leert de basis manegefiguren. Er wordt aandacht besteed aan theoretische kennis zoals het poetsen en zadelen. In deze les leer je daarnaast alles wat je nodig hebt voor FNRS niveau: F1. Hierna oefen je voor het volgende FNRS niveau, namelijk: F2. Bij vragen over het Ruiterpaspoort kun je terecht bij onze instructrices! 

Let op: De bovenstaande tarieven wijken af van de tarieven voor ruiters met een (jaar)abonnement. Zij betalen een speciaal tarief. 

Samen met onze instructrices kijken we naar de geschikte mogelijkheden. 
Neem contact op via 0485-513194 of vul het contactformulier in.

Kun je al pony- of paardrijden?

Er zijn voldoende mogelijkheden om in te stromen in de reguliere lessen. Vraag naar de mogelijkheden!


 

Het afmelden van lessen (voor vaste ruiters) kan via het formulier Afmelden.