Leren pony- of paardrijden

Pony- en paardrijlessen op alle niveaus en van jong tot oud!

Open dag 23 September :

Heb je interesse om kennis te maken met het paard (rijden), wil je een rondleiding door onze stallen of een gratis proefles? Dan heten we jou van harte welkom op 23 September op onze open dag. 

Kijk voor de activiteiten in onderstaand schema en geef je snel op! Om alles in goede banen te leiden is een bezoek aan de stallen alleen toegestaan tijdens de rondleiding.

09.30-11.00 uur Workshop 'ontdek het paardrijden' ;

Na  ontvangst nemen wij je mee in de wereld van het paard(rijden). De interactie met het paard zal hierbij een grote rol spelen. Er zal uitleg worden gegeven over het gedrag van het paard, de leefomgeving en het paardenwelzijn. ook is er een mogelijkheid om ( kort) kennis te maken met de paardenrug. Deze workshop is geschik voor iedereen vanaf 12 jaar. Aanmelden via info@bergemo.nl is verplicht!

11.30 - 13.00 uur Rondleiding door de stallen ; 

Nieuwsgierig hoe het er achter de schermen van een manege aan toe gaat ? Tussen 11.30 en 13.00 kun je aansluiten voor een rondleiding door de stallen. Kinderen tot 12 jaar dienen begeleidt te worden door een ouder / verzorger. Aanmelden voor deze activteit is niet nodig.

13.30-16.00 uur GRATIS proeflessen ; 

"Proef "het paardrijden door deel te nemen aan een van de proeflessen. De les vindt plaats in de binnenrijbaan en is geschikt voor jong en oud ( voor kinderen vanaf basisschool groep 3 ). De les duurt 15 minuten. Aanmelden via info@bergemo.nl is verplicht. Bij aanmelding graag leeftijd en eventuele rijervaring doorgeven. Uw aanmelding is definitief na bevestiging met de ingeplande tijd.

De introductieles: ponyrijden vanaf 6 jaar

Introductieles

Zit je al in groep 3? Vanaf deze leeftijd kun je onze introductielessen van 30 minuten volgen. Hier leer je nóg meer over ponyrijden! In privé-verband (max. 3 deelnemers) zullen de eerste stappen van het ponyrijden worden geleerd. Na ongeveer vijf introductielessen kun je in overleg overstappen naar een doorstroomles. De introductielessen kunnen op bijna iedere doordeweekse dag ingepland worden.

Deze introductielessen zijn natuurlijk ook voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in het paardrijden! 

Eén introductieles kost €18,00. 


De doorstroomles 

De doorstroomles is een les voor kinderen die al een aantal lessen hebben gehad en zich al redelijk vertrouwd voelen op de pony. In de doorstroomles leer je stappen, draven, galopperen en je leert de basis manegefiguren. Er wordt aandacht besteed aan theoretische kennis zoals het poetsen en zadelen. In deze les leer je daarnaast alles wat je nodig hebt voor FNRS niveau F1. Hierna oefen je voor het volgende FNRS niveau, namelijk F2. Bij vragen over het Ruiterpaspoort en de verschillende niveaus kun je terecht bij onze instructrices! 

Let op! De bovenstaande tarieven wijken af van de tarieven voor ruiters met een (jaar)abonnement. Zij betalen een speciaal tarief. 

Samen met onze instructrices kijken we naar de geschikte mogelijkheden. 
Neem contact op via 0485 - 513194 of vul het contactformulier in.

Kun je al pony- of paardrijden?

Er zijn voldoende mogelijkheden om in te stromen in de reguliere lessen. Vraag naar de mogelijkheden!


 

Het afmelden van lessen (voor vaste ruiters) kan via het formulier Afmelden.