Leren pony- of paardrijden

Pony- en paardrijlessen op alle niveaus en van jong tot oud!


Samen sporten met papa of mama! 

Steeds meer jonge kinderen dromen er van om te mogen ponyrijden. Daar hebben wij iets op verzonnen! Voor de jonge kinderen van 4 tot en met 8 jaar hebben wij de mogelijkheid om samen met papa of mama te komen ponyrijden. Samen met het personeel van Bergemo maken de kinderen kennis met de eerste stappen van het ponyrijden. De kinderen leren de basis van het ponyrijden en de ouders leren tegelijkertijd hoe ze met een pony om moeten gaan. Tijdens de lessen zal ook de omgang en de verzorging van de pony aan bod komen.
De lessen duren 30 tot 45 minuten en kosten €10,50 (min. 4 deelnemers). Men kan zich per keer aanmelden voor deze lessen, je zit dus nergens aan vast! Aanmelden kan gedaan worden bij de balie of stuur een mail naar info@bergemo.nl

Elke maand zullen de lessen in het teken staan van een ander thema. De lessen worden op de volgende data gegeven:


De introductieles: ponyrijden vanaf 6 jaar

Introductieles

Ben jij 6 jaar of ouder? Dan kun je onze introductielessen van 30 minuten volgen. Hier leer je nóg meer over ponyrijden! In privé-verband (max. 3 deelnemers) zullen de eerste stappen van het ponyrijden worden geleerd. Na ongeveer vijf introductielessen kun je in overleg overstappen naar een doorstroomles. De introductielessen kunnen op bijna iedere doordeweekse dag ingepland worden.

Deze introductielessen zijn natuurlijk ook voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in het paardrijden! 

Eén introductieles kost €18,00. 


De doorstroomles 

De doorstroomles is een les voor kinderen die al een aantal lessen hebben gehad en zich al redelijk vertrouwd voelen op de pony. In de doorstroomles leer je stappen, draven, galopperen en je leert de basis manegefiguren. Er wordt aandacht besteed aan theoretische kennis zoals het poetsen en zadelen. In deze les leer je daarnaast alles wat je nodig hebt voor FNRS niveau F1. Hierna oefen je voor het volgende FNRS niveau, namelijk F2. Bij vragen over het Ruiterpaspoort en de verschillende niveaus kun je terecht bij onze instructrices! 

Let op! De bovenstaande tarieven wijken af van de tarieven voor ruiters met een (jaar)abonnement. Zij betalen een speciaal tarief. 

Samen met onze instructrices kijken we naar de geschikte mogelijkheden. 
Neem contact op via 0485 - 513194 of vul het contactformulier in.

Kun je al pony- of paardrijden?

Er zijn voldoende mogelijkheden om in te stromen in de reguliere lessen. Vraag naar de mogelijkheden!


 

Het afmelden van lessen (voor vaste ruiters) kan via het formulier Afmelden.