Pony- of paardrijden tijdens de vakantie

Ben je op vakantie bij Center Parcs Het Heijderbos of verblijf je in de buurt?

Beleef jouw eerste ponyritje bij Bergemo, neem een instructieles bij één van onze professionele instructeurs, ga te paard het bos in of geniet van een paard en wagentocht! Jong en oud, wel of geen ervaring, iedereen kan bij ons terecht! Wij bieden ook mogelijkheden voor mensen met een beperking aan.

Pony-/Paardenritjes

Voor kinderen is het een waar avontuur om op de rug van een pony te mogen zitten. Voor de allerkleinste kinderen zijn er een aantal pony’s beschikbaar om een half uurtje mee te rijden door het wandelbosje van Bergemo! De pony’s worden begeleid door de ouders/verzorgers zelf. De begeleider van Bergemo vertelt hoe je op de pony moet zitten en geeft vooraf instructies aan de ouders/verzorgers. Na afloop kunnen de kleine rakkers verwend worden met een lekker paardensnoepje.
De ritjes worden bijna iedere dag georganiseerd! U dient voor deze activiteit wel te reserveren dit kan men 1 dag vooruit telefonisch doen via 0485-513194. Informeer naar de mogelijkheden! 

Niet alleen leuk voor kinderen! Maar ook oudere kinderen en volwassenen kunnen dit tochtje maken, maar dan natuurlijk op een paard! Let dan wel op, dat u ook daarvoor een extra volwassene nodig hebt.

Een ritje duurt 30 minuten en kost €17,50 per pony en €20,00 per paard. 

Lessen met paard en beleving voor ruiters op alle niveaus!

Een professionele instructeur geeft lessen aan de hand van onderstaande niveaus. 

Jouw eerste pony- of paardrijles
Deze les is voor iedereen die nooit of slechts een enkele keer pony- of paard heeft gereden. Tijdens deze les worden de eerste stappen van het paardrijden geleerd. Je leert hoe je het paard moet sturen, hoe je balans moet houden. En de eerste oefeingen voor een pasje sneller de draf.Kortom een hele leuke eerste vakantieles. Omdat wij het welzijn van onze pony's en paarden hoog in het vaandel hebben staan vinden wij het welzijn van onze dieren heel belangrijk, daarom zullen wij gedurende (beginnerslessen) voornamelijk in stap rijden.

Beginners les/terrein combi
Voor iedereen die de kennis wil maken met de basis van het paardrijden. Allereerst zullen de ruiters en amazones in de rijbaan aan de slag gaan. Hier zal de instructeur de beginselen van het paardrijden uitleggen. Wanneer iedereen de basis onder de knie heeft, kunnen we het terrein op!. Deelname aan deze combi is mogelijk voor ruiters en amazones vanaf 8 jaar. Voor deze activiteit is geen ervaring vereist. 

De les voor meer ervaren ruiters en amazones
Deze les is voor iedereen vanaf 8 jaar die minimaal 20 tot 25 instructielessen heeft gehad. Je hebt het lichtrijden onder controle en kunt zelfstandig sturen. Tijdens deze les worden in principe alle drie de gangen gereden. Ben je in het bezit van een FNRS Ruiterpaspoort? Neem deze dan mee en dan kijken we op welk niveau je rijdt. Wil je een les reserveren voor meer ervaren? Neem dan even contact met ons op via info@bergemo.nl 

Prive lessen vanaf 45 minuten.
Liever wat meer persoonlijke aandacht & begeleiding rondom het pony/paardrijden? Dan zijn de prive lessen een goed alternatief. Hierbij hoeft men geen rekening te houden met overige ruiters mits eigen gezelschap. Daarbij wordt de prive les precies op maat ingericht naar niveau van de ruiter(s). Prive lessen zijn vanaf 45 min te reserveren waarbij we eerst 15 min kennismaking rondom pony/paard hebben. Denk hierbij aan verzorgen en opzadelen en aansluitend 30 min les. Het is ook mogelijk om langer dan 30 minuten te rijden. Voor het afspreken van een prive les kan men contact met ons opnemen.

Combi-lessen terrein kalender HEMELVAARTWEEKEND

18-05 / 21-05-2023

Datum: Tijd: Soort: Reserveer link:  
18-05-2023
13.00-14.15 uur
Combi-les terrein 
https://manegeplan.azurewebsites.net/aanmelden_activiteit.php?id=12021906&evenement_id=VNT77
 
20-05-2023
13.00-14.15 uur 
Combi-les terrein 
https://manegeplan.azurewebsites.net/aanmelden_activiteit.php?id=12021906&evenement_id=VNT77
 
21-05-2023
14.00-15.15 uur
Combi-les terrein 
https://manegeplan.azurewebsites.net/aanmelden_activiteit.php?id=12021906&evenement_id=VNT83
 

 

 

 

Vakantie- en daggasten die vaker komen pony- of paardrijden krijgen korting en kunnen gebruik maken van de Bergemo Voordeelpas.
Let op: Ruiters met een (jaar)abonnement bij Bergemo betalen een ander tarief. 

 

Buitenritten, tochten met paard en wagen of een ponyritje?

Voor vakantiegasten uit de buurt bieden wij een breed aanbod van activiteiten op en naast het paard aan! Buitenritten, tochten met paard en wagen of ponyritjes? Kijk dan in ons keuzemenu!