Pony- of paardrijden tijdens de vakantie

Ben je op vakantie bij Center Parcs het Heijderbos of verblijf je in de buurt?

Beleef jouw eerste pony ritje bij Bergemo! Neem een instructieles bij één van onze professionele instructeurs! Ga te paard of met paard en wagen de bossen in! Jong en oud, wel of geen ervaring? Iedereen kan bij ons terecht! Wij bieden ook mogelijkheden voor mensen met een beperking aan.

Alle activiteiten kunnen wij 4 dagen op voorhand inplannen, wij vragen gasten van Het Heijderbos om op aankomstdag bij ons langs te komen om een reservering te maken. Gasten van buitenaf ontvangen bij reservering een bevestiging met daarbij een betaalverzoek, na betaling is de reservering definitief.

Pony-/Paardenritjes

Voor kinderen is het een waar avontuur om op de rug van een pony te mogen zitten. Voor de allerkleinste kinderen zijn er een aantal pony’s beschikbaar om een half uurtje mee te rijden door het wandelbosje van Bergemo! De pony’s worden begeleid door de ouders/verzorgers zelf. De begeleider van Bergemo vertelt hoe je op de pony moet zitten en geeft vooraf instructies aan de ouders/verzorgers. Na afloop kunnen de kleine rakkers verwend worden met een lekker paardensnoepje.
De pony-ritjes worden bijna iedere dag georganiseerd! U dient voor deze activiteit wel te reserveren. Informeer naar de mogelijkheden! 

Niet alleen leuk voor kinderen! Maar ook oudere kinderen en volwassene kunnen dit tochtje maken, maar dan op een paard! Let dan wel op, dat u ook daarvoor een extra volwassene nodig hebt.

Een ponyritje duurt 30 minuten en kost €15,00 per pony.  & €17,50 per paard 


Lessen met paard en beleving voor ruiters op alle niveaus!

Een professionele instructeur geeft lessen aan de hand van onderstaande niveaus. 

Jouw eerste pony- of paardrijles

Deze les is voor iedereen die nooit of slechts een enkele keer pony- of paard heeft gereden. Tijdens deze les worden de eerste stappen van het paardrijden geleerd. Je leert hoe je het paard moet sturen, hoe je balans moet houden. En de eerste oefeingen voor een pasje sneller de draf.Kortom een hele leuke eerste vakantie les. Omdat wij het welzijn van onze pony's en paarden hoog in het vaandel hebben staan vinden wij het welzijn van onze dieren heel belangrijk, daarom zullen wij gedurende (beginnerslessen) voornamelijk stapvoets rijden.

Beginners les/terrein combi
Voor iedereen die de kennis wil maken met de basis van het paardrijden. Allereerst zullen de ruiters en amazones in de rijbaan aan de slag gaan. Hier zal de instructeur de beginselen van het paardrijden uitleggen. Wanneer iedereen de basis onder de knie heeft, kunnen we het terrein op!. Deelname aan deze combi is mogelijk voor ruiters en amazones vanaf 8 jaar. Voor deze activiteit is geen ervaring vereist. 

De les voor meer ervaren ruiters en amazones
Deze les is voor iedereen vanaf 8 jaar die minimaal 20 tot 25 instructielessen heeft gehad. Je hebt het lichtrijden onder controle en kunt zelfstandig sturen. Tijdens deze les worden in principe alle drie de gangen gereden. Ben je
in het bezit van een FNRS Ruiterpaspoort? Neem deze dan mee en dan kijken we op welk niveau je rijdt. 

Groepslessen zijn mogelijk vanaf €25,00,- per pony en €28,50 per paard.

Vakantie- en daggasten die vaker komen pony- of paardrijden krijgen korting en kunnen gebruik maken van de Bergemo Voordeelpas.
Let op: Ruiters met een (jaar)abonnement bij Bergemo betalen een ander tarief. 


Vrij rijden (zonder begeleiding)

Voor de wat meer ervaren ruiters/amazones is het bij ons ook mogelijk om vrij te rijden. Van te voren op je gemak poetsen en opzadelen. Daarna heerlijk zelfstandig met je pony/paard door de bak rijden en bijvoorbeeld dressuur oefenen. Voor het vrij rijden dien je in het bezit te zijn van een ruiterbewijs. Ben je niet in het bezit van een ruiterbewijs, maar denk je toch over voldoende ervaring te beschikken? Dan dien je eerst minimaal 15 minuten mee te rijden in een groepsles. De instructeur beoordeelt dan of je over voldoende ervaring beschikt om zonder begeleiding verder te rijden. Wanneer de ervaring niet voldoende is kan men met een les mee rijden of wij moeten je helaas laten afstappen.

Buitenritten, tochten met paard en wagen, ponyritjes of een dagdeel jouw 'eigen pony'?

Voor vakantiegasten uit de buurt bieden wij een breed aanbod van activiteiten op en naast het paard aan! Buitenritten, tochten met paard en wagen, ponyritjes, of een dagdeel 'jouw eigen pony'? Klik hier om hier meer over te weten te komen.