Pony- of paardrijden tijdens de vakantie

Ben je op vakantie bij Center Parcs Het Heijderbos of verblijf je in de buurt?

Beleef jouw eerste ponyritje bij Bergemo, neem een instructieles bij één van onze professionele instructeurs, ga te paard het bos in of geniet van een paard- en wagentocht! Jong en oud, wel of geen ervaring, iedereen kan bij ons terecht! Wij bieden ook mogelijkheden voor mensen met een beperking aan.

Pony- en paardenritjes

Voor kinderen is het een waar avontuur om op de rug van een pony te mogen zitten. Voor de allerkleinste kinderen zijn er een aantal pony’s beschikbaar om een half uurtje mee te rijden door het wandelbosje van Bergemo! De pony’s worden begeleid door de ouders/verzorgers. De begeleider van Bergemo vertelt hoe je op de pony moet zitten en geeft vooraf instructies aan de ouders/verzorgers. Na afloop kunnen de kleine rakkers verwend worden met een lekker paardensnoepje.
De ritjes worden bijna iedere dag georganiseerd! U dient voor deze activiteit wel te reserveren. U kunt deze activiteit twee dagen van te voren telefonisch reserveren via 0485-513194. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur 

Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook oudere kinderen en volwassenen kunnen dit tochtje ook maken! Zij gaan natuurlijk op een paard! Let dan wel op, dat u ook daarvoor een extra volwassene nodig hebt.

Een ritje duurt 30 minuten en kost €20,00 per pony en €25,00 per paard.  

 

Lessen met paard en beleving voor ruiters op alle niveaus!

Een professionele instructeur geeft lessen aan de hand van onderstaande niveaus. 

Familie-activiteit vanaf 10 jaar: Pony / Paard-Tour 45 minuten   
Een leuke familieactiviteit voor iedereen vanaf 10 jaar samen met ouder/familielid zonder ervaring met pony/paardrijden! Meld je dan aan voor deze activiteit. Een super leuke pony- en paardenbeleving voor jong en oud. We maken eerst kennis met het paard om vervolgens een tour door het bosje op ons terrein te rijden, onder begeleiding van een instructeur leer je de eerste stappen zoals sturen, halthouden en balans. Een ervaring om nooit te vergeten! Reserveer deze activiteit via info@bergemo.nl 

Les/terrein combi
Geschikt voor alle kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar die minimaal 10 lessen gevolgd hebben. Een leuke les voor jong en oud. Tijdens deze activiteit starten wij met 15 minuten kennismaken rondom de pony/ het paard en vervolgens 45 minuten instructieles te pony/paard afwisselend in rijbaan en op het terrein.

Reserveren ? -> Activiteiten kalender

Heb je nog niet voldoende ervaring om in een lesgroepje mee te rijden, maar wil je de eerste stappen van het pony- en paardrijden leren? Dan zijn privélessen van 45 minuren daar het meest geschikt voor. Onze ervaren en enthousiaste medewerkers helpen je graag, zodat jij een super leuke herinnering hebt aan je vakantie of dagje uit!

De les voor meer ervaren ruiters en amazones
Deze les is voor iedereen vanaf 8 jaar die minimaal 20 tot 25 instructielessen heeft gehad. Je hebt het lichtrijden onder controle en kunt zelfstandig sturen. Tijdens deze les worden in principe alle drie de gangen gereden. Ben je in het bezit van een FNRS Ruiterpaspoort? Neem deze dan mee en dan kijken we op welk niveau je rijdt. Wil je een les reserveren voor meer ervaren? Neem dan contact met ons op via info@bergemo.nl 

Privélessen vanaf 45 minuten 
Liever wat meer persoonlijke aandacht en begeleiding rondom het pony/paardrijden, dan zijn de privélessen een goed alternatief. Hierbij hoeft men geen rekening te houden met overige ruiters mits eigen gezelschap. De privéles wordt precies op maat ingericht naar niveau van de ruiter(s). Privélessen zijn vanaf 45 minuten te reserveren waarbij we eerst een kwartier een kennismaking rondom pony/paard hebben. Denk hierbij aan verzorgen en opzadelen en aansluitend 30 minuten les. Het is ook mogelijk om langer dan 30 minuten te rijden. Voor het afspreken van een privéles kan men contact met ons opnemen of kijk in het schema hierboven of er al tijden bekend zijn. Privelesssen zijn maximaal voor 2 personen. Wilt u liever een privéactiviteit voor meerdere personen boeken, dan kunt u het beste contact met ons opnemen. Het starttarief voor deze les is vanaf €60,00.

Reserveren? -> Activiteiten kalender

Vakantie- en daggasten die vaker komen pony- of paardrijden krijgen korting en kunnen gebruik maken van de Bergemo Voordeelpas.
Let op: Ruiters met een (jaar)abonnement bij Bergemo betalen een ander tarief. 

 

Buitenritten, tochten met paard en wagen of een ponyritje?

Voor vakantiegasten uit de buurt bieden wij een breed aanbod van activiteiten op en naast het paard aan! Buitenritten, tochten met paard en wagen of ponyritjes? Kijk dan in ons keuzemenu!