Buitenritten

Te paard door het Nationaal Park 'De Maasduinen'

Een uitgebreid netwerk van men- en ruiterroutes zorgt ervoor dat je vanuit Bergemo de mooiste plekjes kunt ontdekken. Binnen enkele minuten ben je in het Nationaal Park 'De Maasduinen'. De hoogtepunten van dit gebied zijn natuurgebied 'het Quin', Het Broedersbosch of de Zevenboom in Afferden. Het unieke van het Nationaal Park is dat je in alle jaargetijden kunt genieten van de mooie natuur. Tijdens een rit door het Maasduinengebied kun je verschillende grazers tegenkomen zoals runderen, schapen of Hollandse landgeiten! Onze professionele begeleiding zorgt ervoor dat je alle mooie plekjes kunt ontdekken. Bij Bergemo zijn de men- en ruiterroutes Noord verkrijgbaar.

Buitenritten zijn op alle niveaus mogelijk, echter bieden wij alleen in vakanties buitenritten aan in groepsverband. Buiten de vakantieperiode om zijn de buitenritten op maat, waarbij de ruiter in privéverband de Maasduinen verkent.
Meer informatie kunt u op de voorpagina vinden.             
         

Buitenrit groepBuitenritten op verschillende niveaus!

De buitenritten zijn ingedeeld op verschillende niveaus en worden professioneel begeleid. Voor alle buitenritten geldt dat er vooraf in de rijbaan gereden wordt. Dit is om te kunnen bepalen of de ervaring voor de geplande rit voldoende is. Bij aankomst staan de pony's en paarden voor de beginnende ruiters al klaar. Gevorderde ruiters mogen helpen bij het klaarmaken van de pony's en paarden.

Onze buitenritten zijn onderverdeeld in twee niveaus:

1. Buitenrit half gevorderd

Deze buitenrit is geschikt voor de ruiters met wat meer ervaring. Lekker in de bossen stappen en draven, en tegelijkertijd van de natuur genieten? Dan kunnen wij u zeker deze buitenrit aanraden! De buitenrit voor half gevorderden is mogelijk voor ruiters en amazones vanaf 10 jaar met minimaal 1,5 jaar wekelijks rijervaring. Volwassen ruiters dienen minimaal een half jaar lessen te hebben gevolgd. Deze activiteit duurt 2 uur, waarvan een halfuur kennismaken met het paard en het voorrijden in de rijbaan. Aansluitend wordt er 1,5 uur door de bossen gereden. 

2. Buitenrit gevorderd

Deze rit is ideaal voor de ervaren ruiters die van een stevige rit houden. In alle gangen van het paardrijden wordt onze mooie bosrijke omgeving aangedaan. Voor deze rit is goede ervaring en conditie vereist. Het is van belang dat men alle drie de gangen gecontroleerd kan rijden. De buitenrit duurt in totaal 1,5 uur. Deze buitenrit is voor gevorderde ruiters vanaf 12 jaar die minimaal 3 jaar wekelijks rijles hebben gehad. Deze activiteit duurt 2 uur, waarvan een halfuur kennismaken met het paard en het voorrijden in de rijbaan. Aansluitend wordt er 1,5 uur door de bossen gereden. 
Buitenrit Thomas

Tarieven

Buitenritten gaan vanaf €40,00 voor een pony en € 45,00 voor een paard

Vakantie- en daggasten die vaker komen pony- of paardrijden krijgen korting en kunnen gebruik maken van de Bergemo Voordeelpas.
Let op: Ruiters met een (jaar)abonnement bij Bergemo betalen een speciaal tarief. 

Heb je een FNRS Ruiterpaspoort? Neem deze dan mee tijdens jouw vakantie! We kunnen dan zien hoeveel ervaring je hebt en kunnen er voor zorgen dat de buitenrit bij Bergemo ook in jouw Ruiterpaspoort komt te staan!