Buitenritten

Te paard door het Nationaal Park 'De Maasduinen'

Een uitgebreid netwerk van men- en ruiterroutes zorgt ervoor dat je vanuit Bergemo de mooiste plekjes kunt ontdekken. Binnen enkele minuten ben je in het Nationaal Park 'De Maasduinen'. De hoogtepunten van dit gebied zijn natuurgebied 'het Quin', Het Broedersbosch of de Zevenboom in Afferden. Het unieke van het Nationaal Park is dat je in alle jaargetijden kunt genieten van de mooie natuur. Tijdens een rit door het Maasduinengebied kun je verschillende grazers tegenkomen zoals runderen, schapen of Hollandse landgeiten! Onze professionele begeleiding zorgt ervoor dat je alle mooie plekjes kunt ontdekken. Bij Bergemo zijn de men- en ruiterroutes Noord verkrijgbaar.

Buitenritten op verschillende niveaus!

De buitenritten zijn ingedeeld op verschillende niveaus en worden professioneel begeleid. Voor alle buitenritten geldt dat er vooraf in de rijbaan gereden wordt. Dit is om te kunnen bepalen of de ervaring voor de geplande rit voldoende is. Tijdens de zomermaanden hebben wij de totale duur van de buitenritten aangepast. 

Onze buitenritten zijn onderverdeeld in twee niveaus:

1. Buitenrit half gevorderd

Deze buitenrit is geschikt voor de ruiters met wat meer ervaring. Lekker in de bossen stappen en draven, en tegelijkertijd van de natuur genieten? Dan kunnen wij u zeker deze buitenrit aanraden! De buitenrit voor half gevorderden is mogelijk voor ruiters en amazones vanaf 10 jaar met minimaal 1,5 jaar wekelijks rijervaring. Volwassen ruiters dienen minimaal een half jaar lessen te hebben gevolgd. Deze activiteit duurt 1,5 uur, waarvan een halfuur kennismaken met het paard en het voorrijden in de rijbaan. Aansluitend wordt er 1 uur door de bossen gereden. Wanneer de ervaring van alle ruiters het toelaat wordt er een gallopje gereden.

2. Buitenrit gevorderd

Deze rit is ideaal voor de ervaren ruiters die van een stevige rit houden. In alle gangen van het paardrijden wordt onze mooie bosrijke omgeving aangedaan. Voor deze rit is goede ervaring en conditie vereist. Het is van belang dat men alle drie de gangen gecontroleerd kan rijden. Deze activiteit duurt 2 uur, waarvan een halfuur kennismaken met het paard en het voorrijden in de rijbaan. Aansluitend wordt er 1,5 uur door de bossen gereden. 

Informatie m.b.t. reserveren van een buitenrit.

Hieronder in de kalender bieden wij de mogelijkheden tot verschillende buitenritten. Buiten de schoolvakanties om zijn er doordeweeks minder aanvragen en zullen er voornamelijk privébuitenritten gereden worden. Hiervoor kunt u contact opnemen via info@bergemo.nl. Mocht een gewenste datum niet in de kalender staan, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. 

Heb je zin in één van de leuke tochten door het Maasduinengebied? Bekijk dan onze buitenrittenkalender -> Buitenrittenkalender

Vakantie- en daggasten die vaker komen pony- of paardrijden krijgen korting en kunnen gebruik maken van de Bergemo Voordeelpas.

Heb je een FNRS Ruiterpaspoort? Neem deze dan mee tijdens jouw vakantie! We kunnen dan zien hoeveel ervaring je hebt en kunnen er voor zorgen dat de buitenrit bij Bergemo ook in jouw Ruiterpaspoort komt te staan!  

 

Buitenrit groepBuitenritten op maat!

Onze buitenritten kunnen ook op maat aangeboden worden. Dit houdt in dat we in privéverband onze omgeving zullen verkennen. 

Onze privébosritten worden op niveau aangepast. We kijken hierbij altijd naar het niveau van de ruiter met de minste ervaring. 

Tarieven op basis van 1.15* uur:
€30,00 per pony.
€35,00 per paard.
€65,00 voor de begeleiding.

*De activiteit duurt minimaal 1.15 uur, waarvan 15 minuten rondom het paard en 60 minuten rijden.
Deze activiteit kan per 15 minuten bijgeboekt worden.
De meerprijs per 15 minuten is: €15,00 voor begeleiding, €8,00 per pony en €9,00 per paard.

Voorbeeld:
Buitenrit van 1,15 min met begeleiding, één paard en één pony:
Paard: €35,00
Pony: €30,00
Begeleiding: €65,00

Totaal: €130,00