Buitenritten

Te paard door het Nationaal Park 'De Maasduinen'

Een uitgebreid netwerk van men- en ruiterroutes zorgt ervoor dat je vanuit Bergemo de mooiste plekjes kunt ontdekken. Binnen enkele minuten ben je in het Nationaal Park 'De Maasduinen'. De hoogtepunten van dit gebied zijn natuurgebied 'het Quin', Het Broedersbosch of de Zevenboom in Afferden. Het unieke van het Nationaal Park is dat je in alle jaargetijden kunt genieten van de mooie natuur. Tijdens een rit door het Maasduinengebied kun je verschillende grazers tegenkomen zoals runderen, schapen of Hollandse landgeiten! Onze professionele begeleiding zorgt ervoor dat je alle mooie plekjes kunt ontdekken. Bij Bergemo zijn de men- en ruiterroutes Noord verkrijgbaar.

Buitenritten op verschillende niveaus!

De buitenritten zijn ingedeeld op verschillende niveaus en worden professioneel begeleid. Voor alle buitenritten geldt dat er vooraf in de rijbaan gereden wordt. Dit is om te kunnen bepalen of de ervaring voor de geplande rit voldoende is. Tijdens de zomermaanden hebben wij de totale duur van de buitenritten aangepast. 

Onze buitenritten zijn onderverdeeld in twee niveaus:

1. Buitenrit half gevorderd

Deze buitenrit is geschikt voor de ruiters met wat meer ervaring. Lekker in de bossen stappen en draven, en tegelijkertijd van de natuur genieten? Dan kunnen wij u zeker deze buitenrit aanraden! De buitenrit voor half gevorderden is mogelijk voor ruiters en amazones vanaf 10 jaar met minimaal 1,5 jaar wekelijks rijervaring. Volwassen ruiters dienen minimaal een half jaar lessen te hebben gevolgd. Deze activiteit duurt 1,5 uur, waarvan een halfuur kennismaken met het paard en het voorrijden in de rijbaan. Aansluitend wordt er 1 uur door de bossen gereden. Wanneer de ervaring van alle ruiters het toelaat wordt er een gallopje gereden.

2. Buitenrit gevorderd

Deze rit is ideaal voor de ervaren ruiters die van een stevige rit houden. In alle gangen van het paardrijden wordt onze mooie bosrijke omgeving aangedaan. Voor deze rit is goede ervaring en conditie vereist. Het is van belang dat men alle drie de gangen gecontroleerd kan rijden. Deze activiteit duurt 2 uur, waarvan een halfuur kennismaken met het paard en het voorrijden in de rijbaan. Aansluitend wordt er 1,5 uur door de bossen gereden. 

Informatie m.b.t. reserveren van een buitenrit.

Hieronder in de kalender bieden wij de mogelijkheden tot verschillende buitenritten. Buiten de schoolvakanties om zijn er doordeweeks minder aanvragen en zullen er voornamelijk prive buitenritten gereden worden. Hiervoor kunt u contact opnemen via info@bergemo.nl mocht een gewenste datum niet in de kalender staan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen of er een rit gepland staat. 

Buitenrittenkalender 

In de winterperiode bieden wij alleen prive buitenritten aan voor gevorderde ruiters. Minimaal 12 jaar + vanaf 4 jaar ervaring. Intresse in een prive buitenrit? Dan kunt u via info@bergemo.nl een aanvraag indienen. 

Datum: Tijd: Soort: link tot reserveren:
       
       
       
       
       
       
       
       

Tarieven

Buitenrit half gevorderd: €40,00 voor een pony en € 45,00 voor een paard
Buitenrit gevorderd: €47,50 voor een pony en € 52,50 voor een paard

Prive buitenrit: vanaf 1 uur en 15 min : €30,00 huur pony / € 35,00 huur paard + €65,00 huur prive begeleiding.

 

Vakantie- en daggasten die vaker komen pony- of paardrijden krijgen korting en kunnen gebruik maken van de Bergemo Voordeelpas.

Let op: Ruiters met een (jaar)abonnement bij Bergemo betalen een speciaal tarief. 

Heb je een FNRS Ruiterpaspoort? Neem deze dan mee tijdens jouw vakantie! We kunnen dan zien hoeveel ervaring je hebt en kunnen er voor zorgen dat de buitenrit bij Bergemo ook in jouw Ruiterpaspoort komt te staan!  

Na het maken van een reservering gaat de ruiter akkoord met onderstaande condities:

NEDERLANDS - Reserveringscondities
• Rijden met veiligheidscap en laarzen of chaps is verplicht in verband met de veiligheid.
• Lessen en ritten worden bij reservering afgerekend.
• Het is niet toegestaan om onder invloed van alcohol deel te nemen aan een les/bosrit.
-Bij twijfel van ervaring mogen de werknemers uw deelname aan een les/bosrit weigeren. In dit geval kunnen wij u 50% van het bedrag retourneren.
• Indien u zelf binnen 24 uur voor aanvang van de les/bosrit afmeldt ontvangt u het volledige bedrag retour. Vanaf 24 uur voor aanvang van de les/bosrit zijn wijzingen niet meer mogelijk en brengen wij het 50% van bedrag in rekening.
• U dient uiterlijk 15 minuten voor de aanvang van de les/bosrit aanwezig te zijn.
• Indien u te laat aanwezig bent voor de les/bosrit vervalt deze en brengen wij u het gehele bedrag in rekening.
• Bij zwangerschap adviseren wij u niet te rijden.
• Bij calamiteiten dient u hiervan melding te doen aan de balie en een rapportageformulier in te vullen.
• Wij behouden ten alle tijden het voorrecht lessen of bosritten geen doorgang te laten vinden.
• U dient zelf uw kassabon te controleren op juistheid. De bon dient u voor aanvang te tonen aan de desbetreffende instructeur (M/V).
• De klant is op de hoogte van én accepteert het risico dat inherent is aan het berijden van en het omgaan met paarden, welk risico voortvloeit uit de eigen energie van het dier en de daarmee samenhangende onberekenbaarheid en welk risico zich kan manifesteren voorafgaand, tijdens en na afloop van de instructie.
• De klant neemt deel aan de instructie voor eigen rekening en risico en zal ten aanzien van de lesgever, geen aanspraken doen gelden op eventuele rechten voortvloeiende uit artikel 179 Boek 6 BW. In geval van minderjarigheid van de klant, vrijwaren de ouders of de wettelijke vertegenwoordigers, de lesgever voor dergelijke aanspraken door of namens de klant.
                

 

Buitenrit groepBuitenritten op maat!

Onze buitenritten kunnen ook op maat aangeboden worden. Dit houdt in dat we in privéverband onze omgeving zullen verkennen. 

Onze privébosritten worden op niveau aangepast. We kijken hierbij altijd naar het niveau van de ruiter met de minste ervaring. 

Tarieven op basis van 1.15* uur:
€30,00 per pony.
€35,00 per paard.
€65,00 voor de begeleiding.

*De activiteit duurt minimaal 1.15 uur, waarvan 15 minuten rondom het paard en 60 minuten rijden.
Deze activiteit kan per 15 minuten bijgeboekt worden.
De meerprijs per 15 minuten is: €15,00 voor begeleiding, €8,00 per pony en €9,00 per paard.

Voorbeeld:
Buitenrit van 1,15 min met begeleiding, één paard en één pony:
Paard: €35,00
Pony: €30,00
Begeleiding: €65,00

Totaal: €130,00