lessen in groeps- en privéverband

Al bijna 40 jaar zijn wij gespecialiseerd in het geven van lessen op alle niveaus. Het pony- of paardrijden in groepsverband is een goede en leuke manier van het leren pony- of paardrijden. Jong en oud, beginner of ervaren, iedereen kan bij ons terecht! Pony- of paardrijden doe je bij ons volgens het ruiterpaspoort van de FNRS. Lees hieronder meer!


Paardrijden met FNRS niveaus volgens het ruiterpaspoort


Onze lessen worden gegeven aan de hand van het FNRS Ruiterpaspoort. Je begint in een groepsles op het niveau F1 en vanuit daar kun je doorgroeien naar een hoger niveau. Lees hieronder de toelichting over de FNRS en het ruiterpaspoort! Klik hier voor een overzicht waarin staat wat de FNRS-niveaus inhouden. 


Waarom zijn wij een FNRS Ruitersportcentrum?

FNRS staat voor Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra en is een brancheorganisatie voor Hippische ondernemers. Het keurmerk FNRS garandeert onder andere:
   - Gediplomeerde instructeurs.
   - Verzorgde en gezonde paarden.
   - Veilig en plezierig paardrijden.
   - Erkende ruiteropleidingen.


Een 4-sterren FNRS ruitersportcentrum

De doelstelling van de FNRS is om de rijkunst in Nederland te verhogen en het welzijn van de paarden te bevorderen. Op alle FNRS ruitersportcentra is het mogelijk om gebruik te maken van een ruiterpaspoort om aan te tonen hoeveel ervaring je hebt. Het is bij FNRS Ruitersportcentrum Bergemo mogelijk om je ruiterpaspoort af te laten stempelen. FNRS Ruitersportcentrum Bergemo heeft tijdens de eerste uitreiking van de FNRS sterren een viertal sterren behaald. 


Het FNRS ruiterpaspoort

Zodra je wekelijks bij Bergemo komt pony- of paardrijden, vragen wij een persoonlijk  ruiterpaspoort voor jou aan. In dit ruiterpaspoort worden jouw vorderingen zoals lessen, buitenritten en behaalde diploma's bijgehouden. Het ruiterpaspoort is landelijk erkend en kan worden gebruikt bij alle FNRS Ruitersportcentra in Nederland. 

 

Tarieven jaarabonnement 2024

Als je wekelijks pony- of paard komt rijden bij Bergemo is het verstandig om een (jaar)abonnement af te sluiten. Heb je interesse? Informeer bij onze instructrices naar wat de mogelijkheden zijn en welke les het beste bij jou past.

Jaarkaart op basis van 48 lessen:

  Per uur:   12-maandelijkse incasso:
Pony €19,45   €77,75
Paard junior €20,45   €81,80
Paard €22,45   €89,80
Eigen paard €15,45   €61,80

 

De bovenstaande tarieven zijn exclusief de kosten voor het ruiterpaspoort. Deze kosten bedragen €28,25 per jaar. Wanneer de lesovereenkomst is ondertekend, ontvangt u van de FNRS een factuur om deze kosten te voldoen. Daarnaast is het ook mogelijk om een halve leskaart van 24 lessen aan te schaffen, neem hiervoor contact met ons op.

Het is bij ons ook mogelijk om in privéverband les te krijgen:

Privéles 30 minuten: €17,50 per pony/paard €30,00 huur instructeur
     

 

Naast lessen te paard, is het bij ons ook mogelijk om een menles te boeken. Samen met de instructeur gaat u op pad door onze omgeving.

Menles per 60 minuten:  €95,00 per sessie* (inclusief poetsen en optuigen)  
  *Deze sessie kan met maximaal 4 personen geboekt worden.  

 

Via onderstaande link vindt u de voordelen van een jaarabonnement in combinatie met een KNHS-lidmaatschap.

Wilt u uzelf/ zoon/dochter inschrijven voor het pony/paardrijden? Vul dan het onderstaande forumulier in. Dan ontvangen wij direct de juiste informatie.

Bergemo Recreatie (manegeplan.azurewebsites.net)

 

Meer dan alleen pony- of paardrijden

Tijdens de lessen staan paard en beleving centraal. We bieden veel variatie in de lessen, maar ook bieden we extra activiteiten aan, zoals springwedstrijden, proeven en andere leuke activiteiten! Kijk eens in de agenda voor een overzicht van de activiteiten!

Heb je al ervaring met pony- en paardrijden?

Dan bieden wij genoeg mogelijkheden om in te stromen in een van onze groepslessen! Vraag naar de mogelijkheden!

Het veiligheidscertificaat

FNRS Ruitersportcentrum Bergemo is sinds 3 februari 2004 in het bezit van het veiligheidscertificaat. Dit certificaat staat voor een FNRS Ruitersportcentrum dat streeft naar veilig en verantwoord paardrijden. Voor meer informatie kun je terecht op www.veiligpaardrijden.nl.